Een gevelbepleistering in Duffel biedt de ideale mogelijkheid om het esthetische aan het praktische te koppelen. Uw buitenmuur wordt namelijk opgeknapt én geïsoleerd tegelijkertijd. Nieuwe muren of oude muren die aan een herstelling toe zijn, kunnen afgewerkt worden met een cementering. Het materiaal waarmee u de muren laat bepleisteren is telkens waterwerend en dampdoorlatend. Zo geeft u eventuele vochtproblemen geen duimbreed toe. Indien de muren van uw woning in Duffel nog niet reeds geïsoleerd werden, biedt gevelbepleistering een uitgelezen kans om dat te doen. Men plaatst een buitengevelisolatie en werkt die af met een bepleistering naar keuze. Het geeft uw woning een frisse uitstraling.
Voordelen van gevelbepleistering
- Comfortabel klimaat binnen, problemen zoals koudebruggen worden opgelost.
- Goede geluidsisolatie: het geluid wordt opgevangen door de isolatie.
- Plaatswinst omdat er geen lattenstructuur aan de isolatie te pas komt.
- Betaalbare manier om de buitenmuren te laten renoveren.
- Niet gevoelig voor scheuren en vervuiling.
- Keuze uit verschillende texturen en kleur zodat de look & feel van uw woning bewaard blijft en misschien zelfs extra in de verf wordt gezet.
Bespaar op de kosten van uw project!
Vul het offerteformulier in en bespaar op de kosten van gevelbepleistering. Bespaar tot wel 30%!
Gevelbepleistering voor nieuwbouw en renovatie
Uw gevel in Duffel laten bepleisteren is een goed idee, of u nu een nieuwbouw gaat zetten of bezig bent met een renovatie. De redenen zijn echter verschillend. Vroeger werd er vooral gekozen voor een bakstenen gevel. Een gevelbepleistering werd toen niet vaak gedaan. Mooi, maar het heeft zijn nadelen. Zo is een gewone buitenmuur minder goed bestand tegen de weerselementen. Daarnaast is het bijzonder moeilijk schoon te krijgen. Wilt u uw woning in Duffel netjes én duurzaam houden? Dan is een gevelbepleistering een verstandige keuze. Bovendien is het ook financieel interessant. Kleine foutjes worden zo meteen opgelapt. Indien u een oud huis in zijn glorie herstelt, kan u ook een ontbrekende of onvoldoende isolatie rechtzetten.
Cementering
Een gevelbepleistering begint bij een cementering. Dit is de basis voor elke bepleistering en bepaald voor het grootste deel de sterkte van de uiteindelijke afwerking die hier bovenop komt. De specialist zorgt ervoor dat de cementering egaal en homogeen is. Op die manier wordt het risico op scheuren beperkt.
Traditionele pleisters
Traditionele pleisters vind u bijna altijd terug bij restauratiewerken van beschermde gebouwen. Stedenbouw legt bij dergelijke gebouwen een lijst van voorwaarden op die u moet volgen indien u een beschermd gebouw of monument wilt restaureren. Een van de regels is dat het gebruik van een pleister met cement verboden is. Een buitenpleister wordt met cement aangemaakt om deze sterker te maken en deze beter te laten hechten. Het is omwille van deze hechting dat het onmogelijk is om de onderliggende baksteen heelhuids te bewaren zou men ooit de pleisterlaag willen verwijderen. Het is ook om die reden dat buitenpleisters voor dergelijke toepassingen steeds cementvrij zijn.
Crepi in Duffel, kiezen voor sierpleister
Crepi, oftewel sierpleister, is een alternatief voor baksteen of andere gevelbekledingen. Dit materiaal bestaat uit cement en zand. Het wordt gebruikt om zowel binnen- als buitenmuren af te werken. Er zijn verschillende soorten crepi: minerale pleisters en siliconenpleisters. Deze sierpleisters beschrijven we later meer uitgebreid.
Waarom zou u voor crepi in Duffel kiezen? Wel, uw gevel met dit materiaal bepleisteren heeft enkele voordelen. We overlopen ze:
- Het kan eenvoudig worden gebruikt als afwerkingslaag voor buitenisolatie.
- Beschermt bijgevolg goed tegen vocht. De sierpleister is waterwerend en laat dampend oor. Het beschermt uw buitenmuur tegen doorslaand en opstijgend vocht.
- Energiebesparend omdat u minder moet stoken dankzij de betere isolatie.
- Crepi kan in zowat alle mogelijke kleuren worden aangebracht.
- Past bij alle woningen. U kan de kleur kiezen, alsook de afwerking (vlakke of ruwe structuur). Zo past gevelbepleistering in crepi bij iedere bouwstijl.
Minerale pleisters
De voordelen van een minerale pleister zijn:
- Zeer sterk dampopen
- Strakke afwerking
Siliconenpleisters
Siliconenpleister is de verzamelnaam voor kunstharspleisters die een toevoeging van siliconen hebben gekregen. Deze telg in sierpleisters is de basis voor de echte moderne buitenpleister. De eigenschappen van een kunstharspleister en siliconen zijn hierin gecombineerd zodat men kan profiteren van een totaalpakket met een zeer hoge duurzaamheid.
De voordelen van een siliconenharspleister zijn:
- Zeer grote elasticiteit
- Zeer grote waterdichtheid, doch nog steeds dampopen
- Stoot– en slagvast
- Vuil en stof werend
Deze pleister wordt als eindafwerking gebruikt op een cementering. De eigenlijke dikte van de siliconenharspleister is, afhankelijk van de korreldikte, in het algemeen ongeveer 3 millimeter dik. Desondanks de dikte gering is, is deze pleister zeer sterk en zal deze niet snel krassen of deuken krijgen. Bij een siliconenharspleister kunt u variëren in de korrelgrootte waardoor u bij een kleine korrel een zeer strak uitzicht krijgt en bij een grovere korrel een meer traditioneel uitzicht.
Gevelisolatie in Duffel
Buitengevelisolatie is een efficiënte manier om een woning te isoleren. Tegelijk kan u er ook het uitzicht van het huis mee veranderen. De buitenmuren isoleren kan met verschillende methoden. Een goede isolatie van de gevel met crepi bepleistering moet de woning voor de volledige levensduur beschermen tegen weersomstandigheden. Daarnaast moet de bepleistering waterdamp naar buiten doorlaten. Het pleisterwerk mag niet kunnen scheuren en moet ook de luchtdichtheid verzekeren.
Isoleren met bepleistering
Isoleren met pleisterwerk is een karwei voor een vak. Cruciaal in ieder project is een correcte voorbereiding van de ondergrond en een zorgvuldige plaatsing. Dat voorkomt problemen zoals scheuren, loskomen of opzwellen van het isolatiemateriaal en de vorming van algen of mos.
Benieuwd naar de prijs van gevelbepleistering in Duffel?
Uw gevel (opnieuw) laten bepleisteren is een goed idee! Vraag prijzen op van firma’s werkzaam in uw regio en bespaar op de kosten!
Gevelbepleistering met isolatie plaatsen
Kan uw buitenmuur in Duffel wel een opfrisbeurt gebruiken? Wilt u graag besparen op energiekosten? Dan is gevelbepleistering laaghangend vrucht. Deze ingreep garandeert een gunstig resultaat. We vertellen u in het kort hoe gevelbepleistering in de praktijk in zijn werk gaat. Lees meer over bepleisteringen op buitenisolatie in dit artikel van het wtcb.be.
Stap 1: Isolatieplaten worden geplaatst aan de hand van kleefmortel en speciale pluggen. De dikte van de isolatie kan u zelf bepalen, gemiddeld ligt dit tussen de 6 en 12 centimeter. De platen verlengen de levensduur van de muur omdat ze scheurvorming en vochtproblemen tegengaan.
Stap 2: Er wordt een speciale uitvlakkingsmortel geplaatst. Dit is een wapening van glasvezel. Het zorgt voor een mooi effen en egaal effect. De mortel moet vervolgens uitdrogen.
Stap 3: Is de mortel goed uitgedroogd? Dan wordt hij behandeld met een voorstrijk. Deze garandeert op zijn beurt een goede hechting van de pleisterlaag.
Stap 4: In de laatste stap wordt de effectieve pleisterlaag aangebracht. Gaat u voor crepi? Dan kan u kiezen uit honderden kleuren en afwerkingen. De laag sierpleister moet vervolgens goed uitdrogen. Zo bent u er zeker van dat hij goed gehecht is.
Eventjes wachten en voilà, u kan genieten van een mooie, frisse gevel en bovendien goed geïsoleerde buitenmuur!
Gevel kaleien
Kaleien, het is een woord dat u misschien niet veel zegt. Dit is een oude schildertechniek. Een dunne kalkpleister wordt met een blokkwast op de muur uitgestreken. Kaleien is een techniek die zowel bij oude woningen als nieuwbouw wordt gebruikt. Het uitgelezen moment om uw buitenmuren te voorzien van een goede behandeling en afwerkingslaag. De kalk vormt namelijk een buffer tegen vocht. Het bedekt ook ongewenste oneffenheden. Door uw gevel te kaleien, krijgt hij een authentieke, rustieke look.
Spuitkurk in Duffel, een interessant alternatief
Voordelen van spuitkurk
Spuitkurk heeft verschillende eigenschappen. We sommen ze op:
- Isolerend, warmte wordt beter tegengehouden
- Geluiddempend
- Reductie van koudebruggen
- Waterafstotend maar dampopen, zo hebt u minder kans op condensvorming en vochtproblemen
- Het kan op verschillende ondergronden worden aangebracht (beton, hout, kunststof, baksteen,…)
- Stijlkeuze: u kan kiezen tussen verschillende korrelgroottes en kleuren
- Het is een milieuvriendelijk product
- Weinig kans op scheuren en barsten
Spuitkurk of crepi?
Nog niet zeker hoe u de buitenmuur in Duffel wil laten bepleisteren? Zowel sierpleister/crepi als spuitkurk hebben hun eigen voor- en nadelen. Beiden materialen zijn waterafstotend en dampopen. U kan ze allebei in allerlei kleuren vinden. Hoe het resultaat eruit zal zien, hebt u dus telkens grotendeels zelf in de hand. Spuitkurk en crepi zijn allebei toepasbaar op verschillende soorten ondergronden (beton, baksteen, hout, kunststof,…).
Spuitkurk versus crepi:
Spuitkurk is vlotter te plaatsen. Een vakman brengt het mengsel rechtstreeks aan op de muur, dit in 2 à 3 lagen. Crepi duurt langer en is arbeidsintensiever.
Spuitkurk vergt bijzonder weinig onderhoud. Het meeste vuil kan u verwijderen met een tuinslang. Crepi wordt sneller vuil. Het reinigen laat u bovendien beter overlaten aan een specialist. Zo vermijdt u schade;
- Met spuitkurk is er minder risico op scheuren en barsten. Dit materiaal is iets flexibeler.
- Spuitkurk is ecologischer. Het bestaat enkel uit natuurlijke producten.
- Crepi is beter geschikt als afwerking bij isolatie.
- Zijn er scheuren en oneffenheden in uw muur? Dan is crepi aangeraden. Zo kan u deze oneffenheden gemakkelijk bepleisteren.
Welke factoren bepalen de prijs voor gevelbepleistering?
De prijs is bij ieder klusje een belangrijk aspect. Interessant om te weten hoe deze prijs juist bepaald wordt, toch? Deze factoren beïnvloeden het uiteindelijke prijskaartje:
- de dikte van de pleisterlaag
- gevelisolatie (reken hiervoor op een meerprijs van gemiddeld €25 per m² wanneer u de buitenmuur ook wil laten isoleren)
- de totale oppervlakte van het stuk dat u wil laten bepleisteren in Duffel
- afwerkingsmogelijkheden (bij sierpleister kan u bijvoorbeeld verschillende soorten afwerking kiezen, ook deze bepalen de prijs)
Richtprijzen per m2 voor gevelbepleistering in Duffel
Soort gevelbepleistering | Prijs per m2 (*) |
---|---|
Kunstharspleister | €70,- tot €80,- |
Minerale pleister | €60,- tot €70,- |
Kaleien | €25,- tot €35,- |
Spuitkurk | €40,- tot €50,- |
Cementbepleistering | €30,- tot €40,- |
(*) – Bovenstaande prijzen zijn indicatief en excl. 6% of 21% btw.
Bespaar op de kosten, vergelijk offertes!
U heeft nu veel informatie kunnen lezen over gevelbepleistering. Op onze website kunt u, naast de informatievoorziening, ook offertes aanvragen van firma’s die de gevelwerken of gevelbepleistering in Duffel kunnen uitvoeren. Deze firma’s dragen kennis en expertise hoog in het vaandel. Vult u het offerteformulier in dan ontvangt u meerdere prijs offertes van gevelbepleistering firma’s werkzaam in en rond Duffel. In alle rust en in uw eigen tijd kunt u de prijzen en voorwaarden van de offertes vergelijken en kiezen welke firma u geschikt vindt om uw klus uit te voeren. Het offertesysteem is geheel vrijblijvend, wat voor u inhoudt dat u nergens toe verplicht bent.
Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 30% op de kosten van gevelbepleistering ten opzichte van iemand die geen prijsvergelijk in Duffel doet.
Bespaar op de kosten van gevelbepleistering!
Wilt u besparen op de totale kosten van gevelbepleistering in Duffel? Vergelijk prijzen van meerdere firma’s werkzaam in uw streek.
Gemeente Duffel
Plaats: Duffel
Website van de Gemeente Duffel
Aangrenzende buur(deel)gemeenten: Kontich, Lint, Lier, Waarloos, Koningshooikt, Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Sint-Katelijne-Waver en Rumst